Klantenservice Offerte Over ons

Wanneer is een knikarmscherm de juiste keuze?

Zonwering op uw terras

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel van uw huis wordt bevestigd en over uw terras komt te hangen. Een knikarm zonnescherm is ideaal voor in de achtertuin wanneer een vrije doorloop gewenst is en kan vaak ook op balkons worden toegepast.

Hoe kan je een knikarmscherm bedienen?

  • Handmatig: d.m.v. een draaistang
  • Elektrisch: d.m.v. een buismotor. Het knikarmscherm wordt dan bediend met een draaischakelaar die binnen in huis is bevestigd. Voor extra gemak kunt u kiezen voor een motor met afstandsbediening.
  • Automatisch: Wanneer u veel van huis bent is het een optie om een zon-wind-automaat met uw knikarmscherm mee te bestellen. Uw knikarmscherm gaat dan automatisch omlaag bij zonnestraling en omhoog wanneer het te hard waait.
  • Smartphone: Het is tegenwoordig ook mogelijk om uw zonnescherm d.m.v. een app via uw telefoon te bedienen. Hiervoor kiest u een knikarmscherm i.c.m. een Somfy Io motor voorzien van een Tahoma box.

Bekijk collectie knikarmschermen

Waar bestaat een knikarmscherm precies uit?

Het frame van een knikarmscherm wordt gemaakt van aluminium wat erg duurzaam en onderhoudsarm is. De cassette waarin het doek wordt opgeborgen kan in verschillende kleuren worden gepoedercoat. Het zonweringdoek van een knikarmscherm is gemaakt van acyrl. Dit is een sterke natuurvezel welke in vele verschillende kleuren  en patronen te leveren is.

Waar moet je rekening bij houden bij de montage van een knikarmscherm?

Voor de montage van uw knikarmscherm is het van groot belang dat er goed naar de gevel wordt gekeken om te bepalen hoe het zonnescherm bij u gemonteerd dient te worden. Zorg er in elk geval altijd voor dat het knikarmscherm met chemische ankers wordt gemonteerd. Onze adviseurs geven u vooraf altijd het beste advies over de voor u beste mogelijkheden.

Offerte aanvragen

Stel uw vraag aan Zon en Scherm

Aanhef *
Voorkeur serviceDirect contact

Inspiratie, advies op maat & altijd de scherpste prijs in zonwering & raamdecoratie!

Klantenservice Offerte aanvragen

De grootste in zonwering en raamdecoratie!
Klantenservice Contact